Om

Om Elsebeth Nørgaard Andersen

Jeg er Elsebeth Nørgaard Andersen og har en klinik for zoneterapi og fysioterapi på min privatadresse i Tranbjerg. Klinikken ligger særskilt fra huset, hvilket altid sikrer dig en behandling i rolige omgivelser.

Jeg har været fascineret og tiltrukket af zoneterapien gennem mange år.

Det hele startede efter fødslen af vores første barn i 2005. Det var en lang og hård fødsel, som gav os begge fysiske og psykiske men` efterfølgende. I tiden efter fødslen græd vores søn meget og kunne ikke finde ro – det eneste som var rigtig godt, var at blive vugget og ligge i armene hos sin mor hele tiden.

Vores sundhedsplejerske anbefalede os at prøve, om zoneterapi kunne være gavnligt for ham.

Vi var meget åbne for at prøve at gøre noget, som kunne give ham og ikke mindst mig lidt ro i kroppen.

Vi kontaktede en zoneterapeut, som viste sig også at være uddannet fysioterapeut. Hun havde en fantastik tilgang til vores søn og os som familie. Vi oplevede, at hun, via behandling af både vores søn og mig, kunne skabe ro i kroppen på os begge samt give os redskaber, vi kunne tage med hjem og arbejde videre med. Siden har vi brugt zoneterapi rigtig meget til alle i familien – specielt til børnene, som begge er født med en immundefekt og som har haft tendens til gentagne infektioner og øreproblemer gennem deres barndom.

Igennem de år vi har brugt samme terapeut til behandling, har jeg altid tænkt, at det var en fantastisk kombination af to fag – zoneterapi og fysioterapi.

Så i januar 2018 besluttede jeg mig for selv at tage springet og begyndte på uddannelsen til zoneterapeut.

Jeg synes stadig, at det er spændende at kombinere mine to fag – zoneterapi og fysioterapi. Men min erfaring er, at jeg kommer dybere og tættere på årsagen ved at tage udgangspunkt i zoneterapien.

For mig er det vigtigt at tænke holistisk og se på det hele menneske og ikke kun se på symptomerne ud fra en videnskabelig og evidensbaseret tilgang, som fysioterapien har en tendens til.

Det liv vi lever og de oplevelser vi har sætter nogle spor og følelser i os. Disse følelser kan være med til at skabe stagnationer og blokeringer i vores kroppe og forhindre at energien kan strømme frit. Så ofte er vi nødt til at finde ind til disse følelser for at kunne arbejde med at skabe balance i kroppen igen.

Mine behandlinger er helhedsorienterede, hvor jeg arbejder ud fra at finde årsagen til dine symptomer. Mine behandlinger er aldrig ens, for jeg tilrettelægger dem ud fra, hvor du er lige nu.

Jeg tager oftest udgangspunkt i zoneterapien, da jeg føler, at jeg kan komme dybere og tættere på årsagen ved brug af denne behandlingsform. Jeg supplerer dog ofte med brug af mine redskaber inden for fysioterapien.

Uddannelser

Jeg er autoriseret fysioterapeut (2003) og har bl.a. arbejdet som klinisk underviser for fysioterapeutstuderende igennem flere år.

Jeg er RAB registreret zoneterapeut (2019) (Registreret Alternativ Behandler).

Desuden har jeg efteruddannelse i
• Ansigtszoneterapi
• Babyzoneterapi
• Øreakupunktur
• Myofascieterapi
• Posturologi

Privat

Ved siden af mit arbejde i klinikken er jeg ansat som fysioterapeut i Aarhus Kommune, hvor jeg arbejder med genoptræning og rehabilitering af borgere fra 18 år og opefter – dog primært den ældre målgruppe.

Privat er jeg gift og har 2 børn.