Behandlinger

Behandlinger

Jeg gør meget ud af at tilrettelægge en behandling individuelt, så den passer lige præcis til dig og de problemer/symptomer du har. Jeg kombinerer derfor oftest en behandling med forskellige behandlingsmetoder, da jeg oplever et bedre resultat på denne måde.
Desuden kan det være muligt at modtage øreakupunktur i kombination med nedenstående behandlinger.

Hvad er zoneterapi

​Under og på fødderne findes der et fuldstændigt kort over den menneskelige krop. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, kan det ofte skyldes en ubalance i den tilsvarende del af kroppen, et organ eller vævsområde. Ved trykpåvirkning af fodens zoner kan der opnås en stabiliserende effekt på organer og væv i kroppen, og kroppens selvheldbredende kræfter bliver aktiveret.

Zoneterapi er for alle – baby, børn og voksne i alle aldre.

Zoneterapi til voksne

Gennem mange års arbejde som fysioterapeut har jeg en stor erfaring i forhold til problemer i bevægeapparatet samt et godt kendskab til kroppens anatomi og fysiologi. Jeg synes, at det er utrolig spændende at arbejde med bevægeapparatsproblemer set ud fra et bredere perspektiv, hvor der tages udgangspunkt i zoneterapien.

Der kan bl.a. arbejde med:

 • Muskelspændinger
 • Smerter relateret til fx nakke og ryg, skulder, knæ mm.
 • Hovedpine og migræne
 • Svimmelhed
 • Fibromyalgi
 • Kredsløbsproblemer
 • Stress
 • Piskesmæld

Ud over dette er zoneterapi gavnligt ved:

 • Fordøjelsesproblemer (forstoppelse, diarre mm)
 • Hormonelle ubalancer (fertilitet, menstruationssmerter, overgangsalder mm)
 • Allergi og astma
 • Luftvejslidelser
 • Øreproblemer
 • Træthed/manglende energi.
 • Angst, uro, bekymringer, vrede, tristhed, sorg og andre følelser der giver ubalance i kroppen
 • Og meget mere

Zoneterapi til baby og børn (0-12 år)

En rolig og blid behandling med tryk og massage under barnets fødder. Desuden kan der inddrages massage og tryk andre steder på barnets krop, ifht. at stimulere forskellige akupressurpunkter samt energibaner. Kontakt læge eller sundhedsplejerske inden du bestiller tid til zoneterapi, så du ved, hvad symptomerne kan skyldes.

Zoneterapi kan være gavnligt ved:

 • Forstoppelse
 • Øreproblemer
 • Mavekneb/kolik
 • Hovedpine
 • Muskelspændinger
 • Vandladningsproblemer
 • Stress
 • Angst, uro, bekymringer og andre følelser der giver ubalance i kroppen

Zoneterapi til mor og baby

En behandling hvor både du og din baby modtager zoneterapi. Behandlingen starter som oftest med at din baby får 15-20 min. zoneterapi. Efter behandlingen af dit barn, kan du sidde eller ligge på briksen og få zoneterapi – baby kan blive ammet imens eller ligge på din mave eller i dine arme.
Behandlingen varer i alt 60 min.

Der er en meget tæt og stærk tilknytning mellem mor og baby i starten af barnets liv. På baggrund af dette giver det derfor rigtig god mening at behandle både mor og barn. Behandlingen kan tage udgangspunkt i symptomer, som din baby har eller have fokus på at skabe balance, ro og afslapning for jer begge. Når mor er i stand til at slappe af, påvirker det baby rigtig meget.

Hvis der er et ønske om det kan mor modtage massage af nakke og skuldre, som en del af behandlingen.

Ansigtszoneterapi

Som på foden er kroppens organer og vævområder repræsenteret med en reflekszone i ansigtet. Ansigtszoneterapi er en behandlingsmetode hvor der, ved trykpåvirkning i ansigtet, kan opnås en stabiliserende effekt på organer og væv i kroppen.
Via nervepunkter, akupunkturpunkter og reflekszoner i ansigtet samarbejdes der med centralnervesystemet om at behandle en lang række symptomer.

Behandlingen er meget behagelig og virker meget afstressende for både krop og sind. Behandlingen reducerer produktionen af stresshormoner og er derfor god ifm. stress og hertil relaterede symptomer.

Børn kan også have glæde af ansigtszoneterapi – fx ved stress, uro, tankemylder mm.

Massage

Massagens formål er at løsne op for muskelspændinger, øge smidighed og muskelbalance, stimulere kredsløbet samt virke smertelindrende på ømme og trætte muskler. Massage bidrager til at forebygge spændinger og skader. Massage virker afslappende og det kan give dig en følelse af mere energi, hvorved det bidrager til et øget velbefindende.
Hvis der er decideret stramme muskler, kan der også udføres manuel udspænding af specifikke muskler, som det ind imellem kan være vanskeligt selv at få ordentligt fat i via udspænding.

Massage kan anbefales til rygsmerter, nakke- og skulderspændinger, spændingshovedpine, ømme ben, generelt spændte muskler, øget velvære mm.

Det kan være gavnligt at supplere en massagebehandling med zoneterapi, da massage oftest er symptombehandling, mens jeg via zoneterapi kan gå ind og arbejde mere specifikt med årsagen til, at der opstår muskelspændinger.

Fysioterapi

Jeg tilbyder ikke decideret fysioterapeutisk behandling, som på fysioterapi-klinikker under den offentlige sygesikring.
Men jeg tilbyder en analyse og undersøgelse af fysiske forhold med henblik på afklaring af årsager, sammenhæng og samspil.
Undersøgelsen starter med en kortlægning af din historie, hvor du fortæller om dit problem. Herefter foretager jeg en undersøgelse, som fx kan være en holdningsanalyse, bevægeanalyse, test af ledbevægelighed, test af muskelstyrke og funktion, test af balance og basismobilitet, smerteprovokation osv.

Jeg vejleder og gennemgår træningsøvelser sammen med dig, hvis det er aktuelt.

Jeg bruger rigtig meget min fysioterapeutiske viden og tilgang til et problem som supplement til andre behandlinger.

Myofascieterapi

Myofascieterapi er en manuel behandlingsform, hvorigennem man kan løsne de dybeste stagnationer i kroppen. Dette sker via dybdegående tryk på muskelbaner, muskeltilhæftninger og muskeludspring samt på akupunkturpunkter.
Myofascieterapi er en reguleringsteknik, som bygger på en helhedsanskuelse af kroppen. Kroppen husker alt. Når vi oplever traumer, chok, skader mm, vil vores krop altid prøve at beskytte os. Det gør den bl.a. ved at lave muskelsammentrækninger. Disse muskelsammentrækninger kan føre til dybe spændinger, som forhindrer vævet i og omkring musklerne i at fungere optimalt. Derfor er det vigtigt at løsne disse spændinger, så der igen kan komme ilt til området og vævet kan fungere optimalt.
Behandlingen har en positiv indvirkning på hele organismen, da musklerne hænger sammen i et stort netværk via muskelfascierne.

Under selve behandlingen, bruger jeg mine hænder til at give et tryk primært på og omkring muskeltilhæftninger. Efter et stykke tids vedvarende tryk (fra få sekunder til minutter) sker der det, at de dybe muskelspændinger giver slip.

Myofascieterapi er bl.a. effektiv ifm. behandling af smerter/spændinger i nakke, ryg, skulder, kæbe, ben mm. samt ifm. svimmelhed, hovedpine….

Myofascieterapi kan stå alene som selvstændig behandlingsform, men oftest vil jeg bruge myofascieterapi som supplement til mine øvrige behandlingsteknikker.

Øreakupunktur

På det ydre øre er hele den menneskelige krop repræsenteret på specifikke reflekspunkter. Via behandling med øreakupunktur stimuleres reflekspunkterne på det ydre øre og der skabes kommunikation direkte til hjernen og til meridianerne i hele kroppen.
Øret er meget følsomt og reagerer hurtigt på berøring, øremassage og nåle-akupunktur.

Hele kroppen kan stimuleres ved hjælp af de forskellige punkter på øret og derfor kan de fleste problemstillinger behandles med øreakupunktur, bl.a. kan nævnes:

 • Smerter i bevægeapparatet (ryg, skulder, nakke mm)
 • Allergi
 • Hormonelle problemer (overgangsalder med svedeture mm.)
 • Migræne og hovedpine mm.

Jeg anvender også 5 punkt øreakupunktur. Her sætter man 5 nåle i hvert øre på 5 specifikke punkter. Det er en behandlingsform, der afbalancerer og styrker kroppens funktioner og genskaber indre ro og fokus.

5 punkt øreakupunktur kan bl.a. anvendes ved:

 • Angst, uro og bekymring
 • Hovedpine og smerter generelt
 • Træthed
 • Dårlig eller manglende søvn
 • Psykisk uro og stress
 • Fordøjelsesproblemer, hurtig puls og forhøjet blodtryk

Til øreakupunktur anvendes små tynde og sterile nåle, som sidder i øret i ca. 20-30 min. Derefter tages nålene ud og der kan i stedet placeres permafrø (små kugler på plaster), som kan blive siddende i nogle dage og fortsat stimulere reflekspunktet. Jeg anvender også ASP-nåle, som er helt små nåle, der kan blive siddende i øret op til 14 dage.

Øre-akupunktur gives som supplement til anden behandling eller som selvstændig behandling.